مقالات تجهیزات گرمایشی

پکیج بهتر است یا آبگرمکن ؟

پکیج بهتر است یا آبگرمکن ؟ 1

با پیشرفت سیستم‌های گرمایشی و مدرن‌تر شدن ساختمان‌ها، به‌تدریج پکیج‌ها جایگزین آبگرمکن‌ها شدند و مسئولیت تأمین گرما در فضای کلی خانه را به عهده گرفتند. اما ممکن است بپرسید پکیج بهتر است یا آبگرمکن؟ آیا پکیچ از هر لحاظ نسبت به آبگرمکن بهتر است یا معایبی نیز دارد؟ پکیج‌ و آبگرمکن، هر دو سیستم گرمایشی محسوب می‌شوند؛ اما برای اینکه بتوانیم به طور جامع‌تر به این سوالات پاسخ دهیم ابتدا باید با کارکرد هرکدام و مزایا و معایب آن آشنا شویم. بنابراین اگر قصد استفاده از هر کدام از این سیستم‌های گرمایشی را دارید و نسبت به انتخاب خود مردد هستید، تا انتهای این مطلب همراه ما باشید.

پکیج بهتر است یا آبگرمکن؟

پکیج و آبگرمن هر دو وظیفه تأمین آب گرم خانه را برعهده دارند؛ اما پکیج علاوه بر گرم کردن آب مصرفی، فضای محیط را نیز گرم می‌کند. آبگرمکن‌ها همان‌طور که می‌دانید فقط آب گرم مصرفی را تأمین می‌کنند و نقشی در گرم کردن فضای خانه یا هر محیط دیگری ندارند. هر کدام از این سیستم‌ها نحوه کار متفاوتی دارند و مزایا و معایب آن نیز با یکدیگر متفاوت است.

پکیج چگونه کار می‌کند؟

پکیج‌ها بر خلاف موتورخانه‌ها، یک سیستم گرمایشی کوچک هستند که با کمترین مصرف انرژی و بیشترین کارایی فضای خانه، محل کار یا هر فضای نسبتا کوچکی را گرم می‌کنند. در واحدهای آپارتمانی معمولا از شوفاژ استفاده شده و آب گرم این شوفاژها توسط پکیج تأمین می‌شود. پکیج‌ها به دو نوع دیواری و زمینی تقسیم می‌شوند که نوع دیواری آن‌ها رایج‌تر است.

سیستم پکیج برای انتقال آب از دو مدار استفاده می‌کند:

در مدار اول آب سرد وارد شده و پس از افزایش دما به سمت رادیاتور انتقال پیدا می‌کند. سپس این آب گرم درون رادیاتور جریان پیدا می‌کند و با گرم شدن رادیاتور، خانه نیز گرم می‌شود. زمانی که آب رادیاتور گرم شود، آب درون مدار اول مجدد سرد شده و برای گرم شدن دوباره وارد پکیج می‌شود. این فرایند برای گرم کردن خانه مدام تکرار می‌شود.

از مدار دوم آب گرم خارج شده و از این آب برای شستشو، استحمام و موارد دیگر استفاده می‌شود.

پکیج‌ها در فصل تابستان و زمستان دو عملکرد متفاوت دارند و مصرف‌کننده می‌تواند نوع آن را انتخاب کند. در فصل تابستان پکیج فقط آب گرم مورد نیاز برای مصرف کننده را تأمین می‌کند و قسمت گرم کردن شوفاژها غیر فعال می‌شود. اما در زمستان مصرف بیشتری دارد و علاوه بر تأمین آب گرم مصرفی، دمای خانه را نیز افزایش می‌دهد.

آبگرمکن چگونه کار می‌کند؟

آبگرمکن‌ها نوعی سیستم گرمایشی هستند که از قدیم‌الایام با آن آشنایی داریم. آبگرمکن برخلاف پکیج فقط وظیفه گرم کردن آب مصرفی خانه را بر عهده دارد و نمی‌تواند دمای محیط خانه را گرم کند. عملکرد آبگرمکن به این صورت است که آب سرد ابتدا از طریق کویل یا لوله مسی عبور می‌کند. مشعلی که در زیر لوله‌ها تعبیه شده، دمای لوله‌ها را افزایش می‌دهد و به تبع آن آب درون کویل‌ها نیز گرم می‌شود. برای خرید آبگرمکن باید به رده مصرفی، قدرت حرارتی، فشار ورودی و نوع گاز مصرفی آن توجه کنید.

آبگرمکن‌ها به دسته دیواری و مخزن دار تقسیم می‌شوند. آبگرمکن مخزن دار فضای زیادی را اشغال می‌کند و مصرف انرژی آن بسیار بالاست. در قدیم نیز از این آبگرمکن استفاده می‌شد. آبگرمکن‌های دیواری نسبت به آبگرمکن مخزن دار، ابعاد کوچک‌تری دارند و فضای کمتری را اشغال می‌کنند. این نوع آبگرمکن‌ها معمولا به صورت توکار درون کابینت‌ها به کار می‌رود. آبگرمکن‌های دیواری سرعت بیشتری در گرم کردن آب دارند و انرژی کمتری مصرف می‌کنند.

مزایای پکیج نسبت به آبگرمکن چیست؟

تا اینجا با کارکرد هر کدام از این سیستم‌های گرمایشی آشنا شدیم. اکنون می‌خواهیم بدانیم که پکیج نسبت به آبگرمکن چه مزایایی دارد و تفاوت آن با آبگرمکن چیست. در ادامه به صورت خلاصه مزیت‌های پکیج را توضیح خواهیم داد.

  • مصرف انرژی پکیج نسبت به آبگرمکن بسیار کمتر است.
  • پکیج علاوه بر گرم کردن آب منزل، دمای محیط خانه را نیز گرم می‌کند؛ اما آبگرمکن فقط وظیفه تأمین آب گرم مصرفی را دارد.
  • پکیج نسبت به آبگرمکن بازدهی و راندمان بیشتری دارد.
  • پکیج در همه فصل‌ها دمای خود را حفظ می‌کند؛ اما آبگرمکن‌ها ممکن است در فصل زمستان سرد شوند.
  • پکیج‌ها نسبت به آبگرمکن‌ها امنیت بیشتری دارند.

معایب پکیج نسبت به آبگرمن چیست؟

پکیج‌ها علاوه بر مزایایی که به آن اشاره کردیم، دارای معایبی نیز هستند که هر مصرف کننده باید قبل از خرید نسبت به آن آگاه باشد.

  • پکیج‌ها اکسیژن و رطوبت هوا در محیط خود را کاهش می‌دهند
  • نسبت به دیگر سیستم‌های گرمایشی طول عمر کمتری دارند.
  • در محیط‌هایی با متراژ بالای ۳۰۰ عملکرد مناسبی ندارند.
  • فشار پایین آب در ساختمان بر عملکرد پکیج تأثیر می‌گذارد.
  • امکان نشتی و سر ریز شدن آب در پکیج‌های دیواری وجود دارد.

مزایا و معایب آبگرمن چیست؟

اگرچه در قسمت مزایای پکیج تا حدودی با معایب آبگرمکن آشنا شدیم. اما برای اینکه تصویر بهتری از هر دو سیستم گرمایشی داشته باشید، به طور خلاثه به مزایا و معایب آبگرمکن نیز اشاره می‌کنیم.

مزایای آبگرمکن:

  • آبگرمن‌های دیواری فضای کمتری را اشغال می‌کنند.
  • در فشار آب پایین نیز به عملکرد خود ادامه می‌دهند.
  • برای مناطقی که برق به طور مداوم قطع می‌شود، مناسب است.

معایب آبگرمکن:

  • لوله‌کشی‌های پیچیده‌ای دارد.
  • نسبت به پکیج‌ها، هزینه نصب و نگهداری آن‌ها بیشتر است.
  • آب به سرعت گرم نمی‌شود و ممکن است حین استفاده از آب گرم، مجدد سرد شود.

کدام یک را انتخاب کنیم؟ پکیج یا آبگرمکن؟

اکنون که به طور کامل نحوه عملکرد پکیج و آبگرمکن را توضیح دادیم و مزایا و معایب هرکدام را با یکدیگر بررسی کردیم، بهتر می‌توانیم انتخاب کنیم. به طور کلی در محیط‌های کوچک بخصوص واحدهای آپارتمانی، استفاده از پکیج گزینه مناسب‌تری خواهد بود. زیرا پکیج‌ها کارایی و امنیت بیشتری دارند و نگهداری از آن‌ها بسیار آسان‌تر است. همچنین پکیج‌ها سوخت کمتری نسبت به آبگرمکن‌ها مصرف می‌کنند.

اما از طرفی دیگر آبگرمکن‌ها برای خانه‌هایی که فشار آب بسیار کمی دارند، مناسب‌تر است. زیرا پکیج‌ها در صورت فشار پایین آب، عملکرد خوبی در گرم کردن فضای خانه نخواهند داشت. اما این را نیز در نظر داشته باشید که در صورت استفاده از آبگرمکن باید برای گرم کردن محیط خانه به فکر سیستم‌های گرمایشی دیگر مانند بخاری یا شومینه باشید.

0 0 رای ها
امتیازدهی به مقاله
اشتراک در
اطلاع از
guest
0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها